Page content

Biografie Max Verstappen

Biografie Max Verstappen

Naam: Max Emilian Verstappen
Geboortedatum: 30 sep 1997
Geboorteplaats: Hasselt
Woonplaats: Monaco
Lengte: 1,80m
Gewicht: 70 kg

Rijdt voor: Scuderia Toro Rosso en stapt in 2016 na 4 races over naar het grote Red Bull
Prestaties in de Formule 1:

Eerste seizoen

– In zijn eerste seizoen (2015) in de Formule 1 behaalde hij twee 4e plekken. Totaal scoorde hij in dit seizoen 49 punten.

Met ex-Formule 1 coureur Jos Verstappen als vader en een succesvolle kartster Sophie Kumpen als moeder, zit het racen Max in het bloed. Voor hij kon lopen, was hij al regelmatig op de kartbaan te vinden. Op zevenjarige leeftijd was hij eindelijk oud genoeg om zelf de kart te besturen en werd hij direct kampioen in de miniklasse van het Belgisch kampioenschap.

Dat herhaalde hij een jaar later, maar nu wist hij ook nog eens alle 18 races als eerste over de streep te komen. In de jaren die volgde won Verstappen vrijwel alle kampioenschappen waar hij aan meedeed met overmacht. In 2014 maakte hij als zestienjarige zijn officiële debuut in de autosport in de Florida Winter Series.

Een klasse die door de Ferrari Driver Academy is opgezet als leerschool voor coureurs in de dop. Verstappen doorstaat deze vuurdoop met verve en vervolgt zijn seizoen in het Formule 3 Europees kampioenschap. Een succesvol eerste seizoen, dat hij afsluit met een derde positie in het eindklassement.

Dat succesvolle eerste jaar in de autosport blijft niet onopgemerkt bij de Formule 1-teams. Verschillende teams tonen interesse, maar uiteindelijk treedt Verstappen in augustus 2014 toe tot het Red Bull Junior Team. Hij mag direct als testcoureur bij Red Bull’s satellietteam Toro Rosso aan de bak tijdens de raceweekenden in Japan, de Verenigde Staten en Brazilië.

En indruk maakte hij zeker, want in januari 2015 is Verstappen coureur bij Toro Rosso. Hij had daarmee direct een record te pakken, omdat hij met zijn 17 jaar de jongste Formule 1 coureur ooit was. Dit record hoeft hij waarschijnlijk nooit meer uit handen te geven, want de FIA scherpte de regels aan waardoor coureurs minimaal 18 jaar moeten zijn voordat ze mee mogen doen in de Formule 1.

Tijdens zijn eerste seizoen werd Verstappen regelmatig geroemd om zijn innovatieve inhaalacties, gedurfde racestijl en goede prestaties. Een constant seizoen waarbij hij regelmatig punten scoorde en zelfs twee keer een vierde plaats veroverde: in de GP van Hongarije en op het circuit in Texas, in de Verenigde Staten.

Ook na afloop van het seizoen bleven de prijzen binnenstromen. Zo kreeg hij de Rookie of the Year award, won hij een prijs voor de beste inhaalactie van het seizoen en vond de FIA dat hij ook de Personality of the Year award mee naar huis mocht nemen. Al met al een goed jaar voor de tiener!

    Comment Section

    0 reacties op “Biografie Max Verstappen

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorieën heen: